woensdag 31 oktober 2012

Tomatensoep met balletjes van Jeroen Meus

Ingrediënten:
  • 5 tomaten
  • 1 liter kippenbouillon
  • een laurierblaadje
  • olijfolie
  • een teentje look
  • een selderstengel
  • tijm
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 250 gram gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel paneermeel
  • peper en zout
Bereiding:
  1. Stoof in olijfolie de ui en de look aan.
  2. Snij de wortel en de selder fijn en stoof ze mee aan.
  3. Snij de tomaat in fijne stukjes en voeg ze toe, laat ze sudderen op een zacht vuurtje.
  4. Voeg wat tijm, het laurierblaadje en de tomatenpuree toe. Bevochtig de soep met de kippenbouillon en laat dit 20 minuten trekken.
  5. Haal het laurierblaadje en de tijm uit de soep, en als je dit wil mix de soep.
  6. Meng voor de balletjes het gehakt met het paneermiddel en het ei. Rol er balletjes van en laat ze garen in de soep

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen