- 5 tomaten
- 1 liter kippenbouillon
- een laurierblaadje
- olijfolie
- een teentje look
- een selderstengel
- tijm
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 ui
- 1 wortel
- 250 gram gemengd gehakt
- 1 ei
- 1 eetlepel paneermeel
- peper en zout
Bereiding:
- Stoof in olijfolie de ui en de look aan.
- Snij de wortel en de selder fijn en stoof ze mee aan.
- Snij de tomaat in fijne stukjes en voeg ze toe, laat ze sudderen op een zacht vuurtje.
- Voeg wat tijm, het laurierblaadje en de tomatenpuree toe. Bevochtig de soep met de kippenbouillon en laat dit 20 minuten trekken.
- Haal het laurierblaadje en de tijm uit de soep, en als je dit wil mix de soep.
- Meng voor de balletjes het gehakt met het paneermiddel en het ei. Rol er balletjes van en laat ze garen in de soep
Geen opmerkingen:
Een reactie posten