woensdag 31 oktober 2012

Tomatensoep met balletjes van Piet Huysentruyt

Ingrediënten:
  • 2 geschilde aardappelen, in stukjes gesneden
  • 2 uien, in stukjes gesneden
  • 13 tomaten, in stukjes gesneden (meer tomaten mag, dit versterkt de smaak)
  • tomatenpuree (begin met 3 eetlepels)
  • room (ook 3 eetlepels)
  • ketchup (2 eetlepels)
  • 2 liter groentebouillon (met blokjes, of op voorhand klaargemaakt)
  • olie
  • 350 gram gehakt
Bereiding:
  1. Verhit de olie in een pan of een pot en stoof hierin de aardappeltjes met de uien
  2. Voeg de tomaten bij de groentebouillon en laat 20 minuten koken
  3. Pureer de soep, en als je dit wil zeef ze
  4. Voeg de ketchup en tomatenpuree toe
  5. Rol van het gehakt kleine balletjes, en rol ze wat in bloem
  6. Voeg de balletjes bij de soep en laat koken tot de balletjes klaar zijn
Nog een laatste tip van Piet Huysentruyt: gebruik geen groene groenten want dit laat je soep alleen maar verkleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten