dinsdag 6 maart 2012

Biersoep

Met dit recept maak je soep voor 4 personen.


Ingrediënten


  • 100 gram boter + 100 gram bloem
  • 1.5 liter licht bier (blond of bruin)
  • 1/2 glas rum
  • 1/2 glas witte Elzasser wijn
  • 1 stuk gember ter grootte van een noot
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 citroenschil
  • 100 gram suiker
  • 10 eierdooiers + 150 gram boter
  • 16 stukken kleingesneden brood

Bereiding
  1. Laat de boter (100 gram) op een zacht vuurtje smelten, voeg er de bloem bij en laat even koken (niet bruineren). Je roert dit best met een houten lepel.

  2. Giet er het bier bij, blijf roeren tot het kookt. Neem van het vuur en laat dit afkoelen.

  3. Giet de rum en de witte wijn in een pan, laat de gember de kaneel en de citroenschil er 20 minuten koud in trekken. Voeg er suiker bij en plaats de pan au-bain-marie.

  4. Breek de eieren, scheid de dooiers van het wit, bind de dooiers met enkele lepels bier. Doe alles terug in de pan en verwarm alles zonder te laten koken. Doe dit vervolgens in een fijne zeef en voeg hier de boter (150 gram) in klontjes aan toe. Daarna de licht verwarmde, met witte wijn aangelegde rum die ook door een fijne zeef is gegaan.

  5. Giet de soep in een soepterrine(kom) en dien onmiddelijk op.
Geef hierbij geroosterd brood, afzonderlijk op een bordje.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten