maandag 5 maart 2012

Kippensoep met lettertjes volgens 'Jeroen Meus'

Met deze ingrediënten maak je soep voor 4 personen.


Ingrediënten:



  • 3 kippenbouten
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 3 wortels
  • 2 preistronken
  • 1 bleekselder
  • 2 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 5 geplette peperbolletjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 stukje steranijs
  • 3 liter water
  • 50 gram letterpasta


Bereiding:
  1. Pel de uien en snij ze grof, pel de teentjes look en snij ze grof.
  2. Spel de selder en de prei onder stromend water. Snij de prei vooraf overlangs in twee, zodat je zand of aarde makkelijk van tussen het loof kan spoelen. Het bovenste donkergroene loof hoef je niet volledig te gebruiken.
  3. Hou één stam prei en een paar stengels selder opzij voor de garnituur. Versnij de rest van de prei grof.
  4. Schil de wortelen en snij 2/3 ervan grof, hou de rest even opzij.
  5. Giet koud water in de soepketel en doe er de groenten in, samen met de tijm en de blaadjes laurier. Breng de soep aan de kook.
  6. Plet de peperkorrels/bolletjes en voeg ze toe, samen met een snuifje zout.
  7. Voeg de kruidnagels samen met de steranijs toe.
  8. Doe de kippenbouten in de soep wanneer ze kookt, zo vermijd je dat het vlees taai wordt.
  9. Laat de soep 30 tot 45 minuten sudderen (niet doorkoken).
  10. Snij de wortel, de prei en de selder die je opzij hield in brunoise (piepkleine blokjes van 2 op 2 milimeter). Snij de groentjes altijd eerst in fijne reepjes om zo naar blokjes te gaan. Gebruik een scherp mes!
  11. Zeef de kippensoep en laat de gare kippenbouten even afkoelen.
  12. Strooi de brunoise in de kippensoep en laat deze nog kort garen (niet platkoken).
  13. Voeg de letterpasta toe. Kook volgens de gaartijd op de verpakking.
  14. Haal het vlees van de kippenbouten. Snij het in fijne stukjes van dezelfde grootte (dit zorgt voor een gelijke gaartijd).
  15. Voeg de kip bij de soep en proef, kruid indien nodig af met peper en zout.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten